top of page

PRESSEMEDDELELSE 

ABSALON SALONEN 14. – 16. august 2020

 

Offentlige udstillinger i forskellige private hjem

Til august flytter Kunstsalonen ind hos billedkunstner Cecilie Hertz.

Cecilie Hertz bor sammen med sin familie i en restaureret lejlighed i en historisk bygning i Absalonsgade på Vesterbro. Ejendommen har tidligere fungeret som pigeskole, ’fattighjem’og Københavns Bymuseums arkiv og administration. I dag er kælderen inddraget som en del af stuelejligheden, der fungerer som en moderne bolig og atelier (Atelier Absalon) i to plan. 

 

”Cecilies hjem fortæller en særlig kulturhistorie fra Vesterbro. Vi glæder os til at udstille i en anderledes og unik lejlighed, hvor der i dag bor en udøvende kunstner med sin familie,” fortæller Mette Helena.

 

Om at lægge hjem til Absalon Salonen siger kunstner Cecilie Hertz:

”Jeg har længe været vild med Kunstsalonen og synes, konceptet er fedt. Vores lejlighed er allerede hamret til med mine egne malerier, og vi er vant til udskiftning og huller i væggene. Vi har nogle smukke rum, og det er oplagt at lave en salon her. Vores hjem må gerne være dynamisk, levende og i forandring, og for os er det inspirerende at invitere kunsten ind i vores rammer.”

 

Alt skaleres ned

Kunstsalonen udstiller i august i en mindre lejlighed end tidligere saloner. På Absalon Salonen vil man kunne opleve kunstværker af 20 nøje udvalgte samtidskunstnere, når Kunstsalonen popper op i Absalonsgade. 

 

”Vi har denne gang kurateret endnu skarpere og har skåret ned på udstillende kunstnere. Og vi vil være nødsaget til at skalere ned for antallet af besøgende. Med vores saloner forsøger vi at bryde og ekspandere rammerne for, hvordan vi oplever samtidskunsten og går på kunstudstillinger. Vi glæder os til at kunne give vores gæster en endnu mere intim og personlig kunstoplevelse,” siger Anne Aarsland.

 

Kunstsalonen vil tage sine forholdsregler og følge myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, Man vil kunne opleve at blive bedt om at vente i kø udenfor eller at komme tilbage. Besøgende vil blive lukket ind i mindre hold. Hold dig orienteret på kunstsalonen.com

 

Om Kunstsalonen

Kunstsalonen er et nomadisk udstillingskoncept kurateret af Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen. Siden december 2017 har Kunstsalonen inviteret til gruppeudstillinger i forskellige private hjem i skiftende lokalområder. Alle udstillede kunstværker er til salg, og der er fri entré i åbningstiden.

Anne er udøvende billedkunstner og cand. mag i kunsthistorie og visuel kultur fra Københavns Universitet. Mette Helena er Master in Fine Arts fra Det kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, stylist og ejer af butikken Retro Villa. Mette Helena er designdommer i TV2 programmet Nybyggerne og indretningsekspert i Go’morgen Danmark. 

 

Adressen er Absalon Salonen, Cecilie Hertz, Absalonsgade 3, st. th, 1658 København V. Hold dig orienteret om programmet, eventuelle ændringer og åbningstider på Kunstsalonen.com. Fri entré.

 

Offentlige åbningstider 

Fredag den 14. august kl. 11-16.

Lørdag den 15. august kl. 11-16

Søndag den 16. august kl. 11-16

 

Kontaktoplysninger 

For yderligere info, interviews eller high res-pressefotos, kontakt os:

Kunstsalonen@gmail.com Tlf.: 27265789 og 22154058. 

Kreditér venligst fotograf Tia Borgsmidt, fotograf Mathilde Schmidt og fotograf Anitta Behrendt.

 

Læs mere på Kunstsalonen.com og følg @kunstsalonencom på Instagram og på Facebook/Salonen, hvor kunstnerne og kunstværker løbende præsenteres.

Gå på opdagelse i Cecilie Hertz’ kunstneriske univers ved at følge @atelierabsalon på Instagram.

 

Med venlig hilsen 

Anne Aarsland og Mette Helena Rasmussen 

bottom of page