Salonaften om børn af krig  
Torsdag d. 20. februar kl. 18.00.
Tilmelding til kunstsalonen@gmail.com -  billetter efter først til mølle. 
Kunstsalonen byder på et glas vin.

Mød de tre ildsjæle Ida Auken, Maren Elise Skjerlie Gilling og Mozhdeh Ghasemiyani til en salonsamtale om børn af krig. Hvad sker der med børn, der vokser op på flugt? Hvordan former man sig som menneske? Hvordan er man barn, når man ingen barndom har? Hvad drømmer man om?


Mozhdeh Ghasemiyani er selv et barn af krig. Som kurder fra Iran var hendes barndom præget af bomber, frygt og dybe traumer. Om nogen kan Mozhdeh relatere til den generation af syriske børn, der vokser op rundt om i verden langt fra sikkerhed, tryghed og værdighed. Mozhdeh er psykolog for Læge Uden Grænser, og har arbejdet med flygtningebørn og torturofre de seneste 14 år.
Ida Auken er uddannet teolog og har været medlem af Folketinget siden 2007. Ida er forfatter til bøgerne "Jesus går til filmen” og “Dansk”. Sidstnævnte handler om, hvad det vil sige at være dansk i den tid, vi lever i nu. Og så er Ida fortaler for, at vi som nation hæver blikket og kigger ud, og ikke mindst tager os af vores medmennesker.
Maren Elise Skjerlie Gilling, har sagt sit job op som skolelærer for at bygge skoler til børn, der ikke har en. I 2019 stiftede Maren foreningen 5 Skoler. I dag er der bygget 5 skoler langs den syriske grænse. Maren rejser ofte til grænselandet, hvor barndom ikke er en selvfølge. Hun er børnenes vidne, og fortæller deres historier videre i det trygge Danmark.

  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon